Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μεγάλη απώλεια για την τοπική μας Εκκλησία, ο άδικος χαμός του Παναγιώτη Κουτσούκη

       Θρηνούμε όλοι μας, θρηνεί η πόλη του Αγρινίου και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας φίλου Πάνου Κουτσούκη, που χάθηκε άδικα χθες, μαζί με τον πατέρα του σε τροχαίο δυστύχημα στο 15ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φιλλιπιάδας - Ιωαννίνων. Κεραυνός εν αιθρία ήταν η είδηση του τραγικού θανάτου του  Πάνου Κουτσούκη 33 ετών, και του πατέρα του Κώστα 66 ετών, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα .

    Ο Πάνος Κουτσούκης, από μικρό παιδί βρίσκονταν κοντά στην εκκλησία. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το έτος 1977.Μεγάλωσε και γαλουγήθηκε στον προστάτη Αφέντη Του, Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρο πολιούχο της πόλεως του Αγρινίου, κάτω από το πετραχήλι του πνευματικού του π Κωνσταντίνου Τσούφη. Φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Θεολογική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας,  και έκτοτε η παρουσία του και η προσφορά του σε θρησκευτικά και κοινωνικά δρώμενα του Αγρίνιου ήταν αδιάλειπτη. Προ μιας 15ετίας ξεκίνησε με πενιχρά εσοδα, δειλά δειλά την δημιουργία του ραδιοφωνικού Σταθμού ''Ο Πατροκοσμάς'' και μετά από 15 έτη,σήμερα δηλαδή,  ο ραδιοφωνικός αυτός σταθμός αποτελεί το κόσμημα της τοπικής μας Εκκλησίας.
    Υπήρξε η ψυχή του τοπικού θρησκευτικού ραδιοφωνικού σταθμού  στην οποία και είχε ανελλιπώς εκπομπές. Αίσθηση προκαλούσε με το γλυκύ του λόγο η εκπομπή του που μεταδιδόταν κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία " ο Λόγος του Θεού στον λαό του Θεού '' .Ήταν από τα πιο δραστήρια μέλη στον σύλλογο ιεροψαλτών, διηκόνησε άριστα και ταπεινά το αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και πλήθος άλλων αναλογιών πολλών Ιερών Ναών και Μονών. Όπου υπήρχε  Ιερός Ναός που πανηγύριζε, ή τελούνταν σε κάποια Ιερά Μονή Αγρυπνία ο Παναγιώτης ήταν παρών,ενω μεταξύ άλλων άλλων, ήταν και ο διαχειριστής του blog "ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ", όπου στην τελευταία του ανάρτηση την Κυριακή 11 Απριλίου, έγραψε : «Σήμερον ἔαρ ψυχῶν, ὅτι Χριστὸς ἐκ τάφου, ὥσπερ ἥλιος ἐκλάμψας τριήμερος, τὸν ζοφερὸν χειμῶνα ἀπήλασε τῆς ἁμαρτίας ἡμῶν, αὐτὸν ἀνυμνήσωμεν, ὅτι δεδόξασται»

Με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας π Δοσίθεο

     Ευχάριστος, φιλικός, κοινωνικός και ευγενικός, ο Πάνος είχε μόνο φίλους στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή ενώ ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του ως κληρικός, κάτι που δεν πρόλαβε τελικά να κάνει. Εδώ και χρόνια συνεργάζονταν με την εφημερίδα «Παναιτωλική» γράφοντας πλήθος κειμένων και ρεπορτάζ εκκλησιαστικού περιεχομένου και η ευγενική και ευχάριστη παρουσία του στην εφημερίδα έδινε πάντα, αισιοδοξία και χαμόγελο.Αγάπησε και αγαπήθηκε, δεν πίκρανε αλλά πικράθηκε από πολλούς, κληρικούς και λαικούς, συκοφαντήθηκε άδικα από φίλους και εχθρούς.
Στην εξόδιο Ακολουθία παρέστη και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ευρίπου κκ Βασίλειος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π Επιφάνιος, πλήθος ιερέων και λαού.
Πάνο, σου ευχόμαστε  καλό σου ταξίδι, είμαστε βέβαιοι πως τόσο εσύ όσο και ο πατέρας σου, μας κοιτάτε πλέον από τον παράδεισο και προσεύχεστε για όλους μας. Καλή αντάμωση αδελφέ και φίλε Παναγιώτη !!!
π Σπυρίδων Ιωάννου


Λίγα λόγια για το Ραδιοφωνικό σταθμό που ο Παναγιώτης δημιούργησε:

     Ο Ιερός Ναός Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, πολιούχος της πόλεως του Αγρινίου, στα πλαίσια της ενοριακής διακονίας και παράλληλα με τις άλλες ποιμαντικές και ιεραποστολικές δραστηριότητες που αναπτύσσει, επέδειξε ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα, από το έτος 1995 έως σήμερα, για την ίδρυση και λειτουργία Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού με την επωνυμία «Ο Πατροκοσμάς» στους 106,3 FM.
Έδρα της. «Ο Πατροκοσμάς» είναι η πόλη του Αγρινίου, δε μεταδίδει διαφημίσεις και δεν εμπλέκεται σε οιαδήποτε κερδοσκοπική δραστηριότητα. Στεγάζεται από το 1995 εντός του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και συγκεκριμένα στον γυναικωνίτη του. Πρέπει να τονίσουμε ότι η σύσταση, οργάνωση και λειτουργία του ενοριακού μας Ρ/Σ από τα πρώτα βήματά του έως σήμερα, ήταν και είναι υπόθεση πολύ δύσκολη. Αλλά με τη χάρη του Θεού, της Κυρίας Θεοτόκου, του πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, του προστάτου του Ρ.Σ Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τις ενέργειες και την αμέριστη συμπαράσταση (ηθική και οικονομική) του συμπατριώτη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ευρίππου κ.κ. Βασιλείου, με τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χριστoδούλου, του Μακαριστου πρώην Μητροπολίτου μας κυρού Θεοκλήτου, του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά και με την ηθική, οικονομική και προσευχητική συνδρομή και συμπαράσταση πάρα πολλών πιστών, τα όποια προβλήματα ανέκυπταν, ξεπεράστηκαν.Να σημειώσουμε ότι αρχικά λειτουργούσε ο σταθμός μας ως αναμεταδότης των Ιερών Ακολουθιών που τελούνταν στο Ναό μας και δύο Εκκλησιαστικών εκπομπών. Χρησιμοποιούσαμε ένα μικρό πομπό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο καμπαναριό του Ναού μας.
Τα τελευταία χρονια μεταδίδουμε μέρος του προγράμματος του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και έτσι μαζί με το δικό μας ραδιοφωνικό πρόγραμμα που πλαισιώνεται από Ιερές Ακολουθίες, θρησκευτικές εκπομπές, ιστορικά και πολιτιστικά θέματα και ειδήσεις τοπικού χαρακτήρα, καλύπτονται σημαντικά οι θρησκευτικές ανάγκες του Χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.Υπεύθυνος του Ρ.Σ. «Ο Πατροκοσμάς» είναι ο κ. Παναγιώτης Κουτσούκης πτ.θ- εκκλησιαστικός συντάκτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου