Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί και φέτος, η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής :
Την Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 και ώρα 19:00μμ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος και ομιλούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.Επίσης, θα συγχοροστατήσουν οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Την Τρίτη, 24 Αυγούστου θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κκ Ανθίμου και συλλειτουργούντων τον Μητροπολιτών Θηβών & Λεβαδείας κκ Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κκ ΚΟΣΜΑ. Να σημειωθεί, ότι τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Άνθης. Εν συνεχεία θα τελεστεί δέηση στο Μέγα Δένδρο, την γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (χώρος οικίας του Αγίου).

Τέλος, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Κοσμά, στην πόλη του Θέρμου, με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, και ομιλούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου.
Προσκαλούντε άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου