Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Φωτογραφίες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο

Πηγή Romfea.gr
Mε ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε χτες Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συμπροσευχομένων του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά.
Να αναφερθεί, ότι τον Άγιο Κοσμά τίμησαν σήμερα εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι από νωρίς έφτασαν σήμερα στην Εκκλησία του Αγίου στο Θέρμο άλλοι πεζοί με λαμπάδες στα χέρια εκπληρώνοντας κάποιο τάμα, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι με αυτοκίνητα και με δεκάδες πούλμαν.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας π. Κοσμάς, καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς που τίμησαν τον άγιο σήμερα με την παρουσία τους, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για εκείνον και τον λαό της Μητροπόλεως μας  Επίσης, τόνισε, ότι σήμερα εορτάζει όλος ο Ορθόδοξος κόσμος, εορτάζει όλη η ορθοδοξία, όλη Ελλάδα έναν αγωνιστή Άγιο.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος κήρυξε τον Θείο λόγο, όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κοσμά, τονίζοντας, ότι ο Άγιος Κοσμάς πρέπει να είναι παράδειγμα για την ζωή τον χριστιανών.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά και τον πανηγυρικό του Εσπερινό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου