Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Oι μάρτυρες του ιεχωβά και τα ψέματά τους !!!


Το κέντρο της εταιρείας των χιλιαστών στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α.
Απο εδώ ξεκινούν τα ψέματά τους
δηλητηριάζοντας χιλιάδες ψυχές !!!

Στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α. οι χιλιαστές ή μάρτυρες του «Ιεχωβά», όπως θέλουν να λέγονται, έχουν στήσει μια πολύ καλή οργάνωση. Κι από κει στέλνουν τόσο στην Αυστραλία και το Καναδά, όσο και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και στην χριστιανική και ορθόδοξη Ελλάδα μας, ανθρώπους τους με σκοπό να παρασύρουν στην σατανική οργάνωσή τους τους ορθοδόξους χριστιανούς. Έρχονται και στην Ελλάδα μας και ρίχνουν τα δολώματά τους στους πιστούς μας.
Έτσι βλέπουμε στα περιοδικά τους (π.χ. «ΞΥΠΝΑ» και «ΣΚΟΠΙΑ») να γράφουν πράγματα που αν τα άκουγε κάποιο πιστό μέλος της Εκκλησίας μας, που δεν συνηθίζει όμως να μελετά σωστά την Αγία Γραφή, θα έλεγε ότι αυτοί, οι «χιλιαστές» δηλ., είναι οι καλύτεροι χριστιανοί.
Λένε για παράδειγμα οι χιλιαστές ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί γιατί τούτο μας διδάσκει με το Ίδιο το παράδειγμά Του ο Χριστός. Πράγματι! Η υπερηφάνεια είναι κάτι που δεν το θέλει ο Χριστός μας γιατί έγινε η αιτία της πτώσεώς μας. Ποιος όμως εγγυάται ότι οι «χιλιαστές» έχουν ταπείνωση; Κι αυτό γιατί η ταπείνωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια άλλη αρετή, την αγάπη. Οι «ψευδομάρτυρες όμως του Ιεχωβά», όπως γνωρίζουμε, αρνούνται στα μέλη τους τη μετάγγιση αίματος γιατί τη θεωρούν ως αμαρτία. Έτσι όμως θέτουν τους οπαδούς τους προ μεγάλων κινδύνων, κι αυτού ακόμα του θανάτου. Λένε επί παραδείγματι ότι η Παλαιά Διαθήκη απαγορεύει τη λήψη αίματος γιατί αυτό τον οδηγεί στην καταστροφή. Αναφέρουν το χωρίο από τη Γένεση που λέει «πλήν κρέας εν αίματι ψυχής ου φάγεσθε» (Γεν. 9,4) και το άλλο από το Λευτικό που αναφέρει: «και άνθρωπος των υιών Ισραήλ ή των προσηλύτων των προσκειμένων εν υμίν, ός αν φάγη παν αίμα, και επιστήσω το πρόσωπόν μου επί την ψυχήν την έσθουσαν το αίμα και απολώ αυτήν εκ του λαού αυτής… Και είπα τοις υιοίς Ισραήλ. Αίμα πάσης σαρκός ου φάγεσθε, ότι η ψυχή πάσης σαρκός αίμα αυτού εστί. Πας ο έσθων αυτό εξολοθρευθήσεται» (Λευ. 17, 10-14, ιδέ και 3,17 καθώς και 7,26-27). Άλλο όμως είναι να πίνεις αίμα ανθρώπων σκοτώνοντάς τον κι άλλο να τον σώζεις δίδοντας αίμα από το δικό σου. Αυτό είναι φιλανθρωπία. Αλλά που να καταλάβουν την έννοια αυτή οι «χιλιαστές»;
     Που είναι η αγάπη των χιλιαστών που λένε ότι έχουν προς τους συνανθρώπους τους; Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε και κάτι πολύ σοβαρό. Ενώ οι χιλιαστές ομιλούν για τη ταπεινοφροσύνη και για το υπόδειγμα του Χριστού που έπλυνε τα πόδια των μαθητών τη νύχτα της Μ. Πέμπτης, αρνούνται όμως να αναφέρουν τη συνέχεια που στο υπερώο της Ιερουσαλήμ έδωσε στους μαθητές Του την εντολή να κοινωνούν από το Ποτήριο της ζωής το Σώμα Του και το Αίμα Του και να μεταδίδουν αυτά στους πιστούς της Εκκλησίας; Κι αυτό γιατί κανείς χιλιαστής δεν παραδέχεται την μεγάλη αξία που έχει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στη ζωή της Εκκλησίας.
     Από την άλλη οι χιλιαστές, έχοντας φορέσει καλά τη μάσκα του πιστού, προσπαθούν να μας πείσουν αλλοιώνοντας τα χωρία της Γραφής ότι κατέχουν την αλήθεια. Για παράδειγμα ενώ ο απ. Παύλος λέει στους Γαλάτες ότι «όποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο εξ όλων των ανθρώπων, όποιος δηλ. υπερηφανεύεται, χάνει κάθε αξία μπροστά στα μάτια του Θεού» (Γαλ. 6,3) αυτοί μεταφράζουν το χωρίο αυτό εντελώς λανθασμένα λέγοντας ότι ο απόστολος λέει ότι «αν κάποιος νομίζει ότι είναι κάτι ενώ δεν είναι τίποτα, απατάει τον ίδιο του το νου». Άλλο όμως είναι να μην είσαι λογικός-γιατί αυτό σημαίνει απατούν το νου τους με την υπερηφάνεια- κι άλλο να μην σε τιμά ο Θεός.
    Οι χιλιαστές μας παραθέτουν ακόμα το χωρίο (Μάρκ. 10, 35-45) όπου ο Χριστός διδάσκει με το παράδειγμά Του τη ταπεινοφροσύνη. Ακόμα, πριν πλύνει τα πόδια των μαθητών Του, τους λέει πια είναι η αληθινή δόξα. Τους λέει ότι δεν πρέπει να επιζητούν επίγειες δόξες αλλά να κάνουν το πιο δύσκολο, να θυσιάζωνται για τους συνανθρώπους τους. Και στο σημείο αυτό οι χιλιαστές διαστρεβλώνουν τη Γραφή. Όπως ξέρουμε ο Ιούδας δεν διώχθηκε από το Χριστό αλλά τον άφησε ελεύθερο να πράξει αυτό που ήθελε, να τον προδώσει δηλ., το βράδυ που παρέδωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όχι όπως λένε οι χιλιαστές ότι ο Χριστός έδιωξε τον Ιούδα την ώρα που δίδαξε στους υπολοίπους μαθητάς Του την ταπεινοφροσύνη. Το ίδιο χωρίο που οι χιλιαστές μας παραθέτουν παραπάνω λέει ότι «ο Ιησούς παραλαμβάνει τους δώδεκα μαθητάς Του» κι όχι τους 11.
     Ο Χριστός λέει να μην επιζητούμε δόξες εφήμερες. Τι πράττουν όμως οι χιλιαστές; Οι χιλιαστές αναμφίβολα όχι μόνο επιζητούν υψηλές θέσεις αλλά και κατέχουν οι πλείστοι εξ αυτών υψηλές θέσεις της Οργανώσεώς τους αλλά και στις Η.Π.Α. και αλλού στο κόσμο μας.  Οι χιλιαστές ακόμη κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντάς του ότι αύριο ή μεθαύριο γίνεται η δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Ο Κύριος όμως μας λέγει ότι τούτο, το πότε δηλαδή θα συμβεί η Δευτέρα Παρουσία, ουδείς το γνωρίζει     Στ’ αλήθεια οι χριστιανοί μας που δεν μελετούν την Αγία Γραφή γίνονται εύκολη λεία των χιλιαστών. Γι’ αυτό, άς προσέχουν οι χριστιανοί να μην σπαταλούν ώρες και ώρες στην μελέτη άλλων βιβλίων, ή και βλέποντας επί ώρες την ημέρα στην τηλεόραση τα άθλια προγράμματά της που πλήττουν τόσο το σώμα όσο και τη ψυχή τους.
     Οι Εβραίοι καυχώνταν ότι είναι παιδιά του Μωϋσή και οι χιλιαστές καυχώνται ότι διδάσκουν την αλήθεια ενώ στην πραγματικότητα διδάσκουν το ψέμα. Άς μην τους ακούμε γιατί είναι λύκοι ντυμένοι με ένδυμα προβάτου.

Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά και όλοι οι χριστιανοί, πιστεύω, τιμούμε και προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Οι χιλιαστές όμως, όπως ξέρουμε, δεν χρησιμοποιούν και δεν τιμούν τον τίμιο Σταυρό. Ο σταυρός, λένε, αποτέλεσε όργανο εγκλήματος και είναι ντροπή να τον χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος και ειδωλολατρία να τον τιμά. Προ του σταυρού οι χιλιαστές ταράσσονται σαν δαιμονισμένοι, εκφράζονται δε περί αυτού με τα αισχρότερα λόγια.
Για μας όμως, για την Εκκλησία, ο σταυρός είναι κατ’ αρχάς Ιερό σύμβολο. Έτσι όπως το νόμισμα έχει δυο όψεις, έτσι και ο σταυρός. Μπορεί αρχικά να ήταν όργανο αισχύνης και καταδίκης, αλλά από την ώρα που ανέβηκε σ’ αυτόν ο Υιός και Λόγος του Θεού, από την ώρα που θυσιάστηκε στο σταυρό ο Χριστός προσέφερε στον άνθρωπο την ελευθερία από τα πάθη και την δυνατότητα να μπει στον παράδεισο. Πάνω στο σταυρό ο Χριστός διέρρηξε το χειρόγραφο των αμαρτιών μας. (Κολ. 2, 14) και θανατώθηκε η έχθρα μεταξύ ημών και του Θεού (Εφεσ. 2, 16)Τιμώντας τον σταυρό του Κυρίου, ουσιαστικά τιμούμε τον Εσταυρωμένο. Και η τιμή αυτή συμφωνεί με τα ακόλουθα χωρία της Γραφής:
« Ο δε (Κύριος) είπε, Μη εγγίσης ώδε. Λύσον το υπόδημα εκ των ποδών σου. Ο γαρ τόπος, εν ώ συ έστηκας, γη αγία εστί» (Εξόδ. 3,5, Παράβαλε Ιησού του Ναυή 5, 15) Αναφέρουμε το χωρίο αυτό της Παλαιάς Διαθήκης για να πούμε στους ευσεβείς χριστιανούς μας ότι αν ο Θεός λέει στον Μωϋσή να σέβεται τον τόπο όπου ήταν ο Θεός, πόσο μάλλον εμείς οι πιστοί οφείλουμε τιμή και σεβασμό στον σταυρό του Κυρίου.
    Ο σταυρός, ακόμα πρέπει να προσκυνείται γιατί έγινε το όπλο εναντίον του διαβόλου. Έτσι όταν προσκυνούμε τον σταυρό, δεν είμαστε ειδωλολάτρες, κατά τα λεγόμενα των χιλιαστών, αλλά η προσκύνησίς μας διαβαίνει στον ίδιο το Χριστό.
    Η Θεοτόκος για μας τους ορθοδόξους αποτελεί μετά το Χριστό το πιο αγαπητό μας πρόσωπο, είναι η Μάνα μας που μας έφερε από τον ουρανό στη γη το Σωτήρα Χριστό. Για μας η Θεοτόκος είναι αξία της μεγαλυτέρας τιμής. Οι χιλιαστές , όμως, ούτε την Παναγία τιμούν. Κι όχι μόνο αυτό, ομιλούν με τα χειρότερα λόγια για την Παναγία μας. Δεν παραδέχονται ότι ήτο αειπάρθενος αλλά ισχυρίζονται ότι με τον Ιωσήφ είχε φέρει στον κόσμο κι άλλα παιδιά. Αυτό, εκτός από μεγάλη βλασφημία, αποτελεί και μεγάλο ψέμα. Κι αυτό γιατί τα παιδιά του Ιωσήφ από προηγούμενο γάμο δεν είναι δυνατόν να έγιναν από την Παναγία. Άλλωστε η Γραφή λέει σχετικά με την Γέννηση του Χριστού ότι η Θεοτόκος έφερε μόνο τον Ιησού, κι Αυτόν «εκ Πνεύματος αγίου». «Έτεκε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον» (Ματθ. 1,25)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου