Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ένα νέο Κατηχητικό βοήθημα για τα Κατηχητικά Σχολεία μας από τον αξιόλογο κ Καρίβαλη Ανδρέα


Αγαπητό μας παιδί,
Ο αιώνας που ζούμε χαρακτηρίζεται ως «αιώνας της επικοινωνίας». Το διαδίκτυο, τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα, η τηλεόραση, είναι τα μέσα με τα οποία ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον. Με το πάτημα ενός κουμπιού «βρίσκεσαι» στην Αμερική ή στην Αυστραλία και το αντίθετο. Ο φίλος ή ο άγνωστος έρχεται κοντά, τον βλέπεις, τον ακούς. Μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις, να διαφωνήσεις και να συμφωνήσεις αλλά ακόμη και να διακόψεις την επικοινωνία μαζί του.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την προσευχή, την κατεξοχήν επικοινωνία με το Θεό. Κύρια έκφραση της επικοινωνίας με τον ουράνιο Πατέρα μας είναι τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Εδώ η επικοινωνία γίνεται κοινωνία με τον Χριστό, ένωση μαζί Του. Ο πιστός κοινωνεί το Σώμα και το Αίμα του στη Θεία Λειτουργία. Στο Γάμο δύο ξένοι άνθρωποι γίνονται Ένα. Στην Εξομολόγηση ο πιστός μεταμορφώνεται, συμπεριφέρεται διαφορετικά στους γύρω του, η ζωή του γεμίζει από την ευλογία του Θεού, τα πάντα γίνονται παράδεισος.
 Αγαπητό μας παιδί,
τη φετινή Κατηχητική χρονιά θελήσαμε το βιβλίο αυτό να το αφιερώσουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό το λόγο, το δομήσαμε σε 25 ενότητες και το χωρίσαμε σε δύο μέρη. Το περιεχόμενο των ενοτήτων στηρίζεται στη γνωριμία σου με το Ναό, τη Θεία Λειτουργία, το Βάπτισμα, το Γάμο, την Ιεροσύνη, το Ευχέλαιο, τη θέση σου στην Εκκλησία καθώς και σε δύο επετειακές ενότητες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αυτά όλα μπορείς να τα διαβάσεις στο α΄ μέρος. Στο β΄ μέρος προσπαθήσαμε μέσα από περιλήψεις, ερωτήσεις, ανακατεμένες λέξεις και προτάσεις να σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις εύκολα και απλά τις αλήθειες της Πίστης μας.
Τώρα πλέον είσαι έτοιμος για να ταξιδέψεις στον κόσμο της Εκκλησίας μας. Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στο δρόμο που επιλέγεις. Να ξέρεις πως δίπλα σου θα είναι ο Θεός που θα φωτίζει το μυαλό, μα πιο πολύ την καρδιά σου, ώστε αυτή η Κατηχητική Χρονιά να είναι καρποφόρα για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου