Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κυκλοφόρησε το 16ο τεύχος του περιοδικού Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Το αφιέρωμα περιλαμβάνει δύο εισαγωγικά κείμενα για την θεολογία, τον χαρακτήρα και τον αριθμό των ιερών Μυστηρίων καθώς και άλλα τρία κείμενα: α) του Μεγάλου Βασιλείου για τα άγραφα μυστήρια της Εκκλησίας και την ιερά Παράδοση, β) του Επισκόπου Διοκλείας Καλλίστου Ware με τίτλο «Τα μυστήρια στην Ορθόδοξη Λατρεία» και γ) του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Βασιλείου Τσίγκου με τίτλο «Τα μυστήρια της Εκκλησίας ως μέσα και τρόπος ανακαινισμού».
Στη στήλη ερμηνευτικά δημοσιεύεται μια μελέτη του θεολόγου και φιλολόγου κ. Κώστα Δημόπουλου, με θέμα «Όταν οι απαγορεύσεις είναι Εντολές – Το λάθος της υπέρβασης».
Στη στήλη της αγιολογίας θα διαβάσετε ένα άρθρο του ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου για τον Άγιο Νικόλαο και στην ενότητα αντιαιρετικά δημοσιεύεται ένα άρθρο του θεολόγου κ. Λάμπρου Σκόντζου για τη σχέση της αρχαιοελληνικής θρησκείας με την επιστήμη.
Στη στήλη επίκαιρα δημοσιεύεται ένα κείμενο του αρχιμ. Παύλου Ντανά, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο «Ο εκμουσουλμανισμός της Ελλάδος» και στη στήλη της ιστορίας δημοσιεύεται ένα κείμενο του εκπαιδευτικού κ. Αριστείδη Καβάγια για την ιστορία του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Το τεύχος ολοκληρώνεται με τρία κείμενα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά: α) την Ποιμαντορική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων, β) την Εγκύκλιο για τον Έρανο της Αγάπης του έτους 2010 και γ) την Αναφορά για την «Κάρτα του Πολίτη» που κατέθεσε στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρατίθεται επίσης το Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως για το ίδιο θέμα.
Τέλος, όπως πάντα, παρατίθενται οι κυριότερες από τις δραστηριότητες και η επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Γ’ Ιερατική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου με θέμα «Τα μυστήρια του Βαπτίσματος και του Γάμου».

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3.000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:

Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10 – Τ.Κ. 302 00 – Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου