Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρου, πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου

  •  Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στις 7.30 μ.μ στον Νέο Ιερό Ναό  Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου,θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείου Κυρήγματος χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και συγχοροσταντούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και του οικέιου Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
  • Επίσης την ίδια ώρα θα τελεσθεί και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στον παλαιό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου
  • Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 9 Μαίου 2011 και περί ώραν 7.00 π.μ θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου,προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
  • Στις 11.55 π.μ θα πραγματοποιηθεί η αφιξη και υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου στις 12.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η  Τελετή ανακήρυξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ως Επιτίμου Δημότη Αγρινίου.
  • Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 18:30μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός όπου στη συνέχεια θα λάβει χώρα η καθιερωμένη  Λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου, με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και με την πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου