Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Συναξάριον- Μαρτυρολόγιον Αγίων της Αιτωλ/νίας, γράφει ο αξιότιμος κ Κουζέλης Απόστολος



Ένα υπέροχο βιβλίο εξέδωσε ο λιαν αγαπητός μας Απόστολος Κουζέλης, της ενορίας Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο : Συναξάριον Μαρτυρολόγιον Αγίων Μαρτύρων της Αιτωλοακαρνανίας. Ο συγγραφέας ο οποίος διακρίνεται για την ευσέβειά του στα σκηνώματα της Ορθοδοξίας, στις Ακροπόλεις του πνεύματος και της Πίστεως, είναι ενεργό μέλος της Ενορίας του Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις και με το έργο του και την εν γένει προσφορά του, στην πνευματική οικοδομή των ενοριτών μας. Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας ο Τριαδικός μας Θεός, δια μέσου των Αγίων της Αιτωλοακαρνανίας να σκέπει τον ίδιο και την οικογένειά του χαρίζοντάς του δύναμη και φώτιση προς συγγραφή και άλλων θεάρεστων επικοδομητικών τέτοιων βιβλίων.

Πρόλογος του βιβλίου
Σκοπός του παρόντος βιβλίου, αναφέρει ο συγγραφέας, είναι να γνωρίσουμε τη ζωή των Αγίων και Οσίων που έζησαν και μαρτύρησαν, που έζησαν και και κοιμήθηκαν οσιακά ή κύρηξαν το θείο λόγο του Θεού στη γη της Αιτωλοακαρνανίας. Από αυτούς μερικοί δεν ήξεραν να διαβάζουν και να γράφουν. Όλοι όμως είχαν ένα κοινό σημείο: την Αγάπη και την Πίστη τους στον Τριαδικό Θεό, χάριν Του Οποίου μαρτύρησαν με φρικτά βασανιστήρια και με το Αίμα τους πότισαν το δέντρο της Ορθοδοξίας. Τέκνα αξιομίμητα, παραδείγματα ψυχών μεγάλων και εκλεκτών, που αγάπησαν τον Κύριο παράφορα και προσανατόλισαν τη ζωή στο Άγιο θέλημά Του.
Το παρόν έργο αποτελεί έκφραση ελαχίστων ευχαριστιών για αυτούς τους ήρωες της πίστεως, που ομολόγησαν την πίστη τους και έχυσαν το αίμα τους για τον Σταυρωμένο Χριστό και το Έθνος μας.Το παράδειγμα των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων Μαρτύρων,ας μας αφυπνίσει και ας μας παρακινήσει να αγωνιστούμε και εμείς τον καλόν αγώνα της πίστεως. Το φωτεινό τους παράδειγμα ας συγκλονίσει, ας ηλεκτρίζει και ας μας παρακινήσει να ζήσουμε χριστιανικά..

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Απόστολος Κουζέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γραμματικού Αιτωλοακαρνανίας, τελείωσε το Γυμνάσιο στην Γαβαλού Αιτωλ/νίας και σπούδασε οικονομικά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία απο το 1970 έως το 1972, όπου και διορίστηκε υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και εν συνεχεία στο Υπουργείο Οικονιμικών απο όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Αρθρογραφεί στον Τύπο σε θέματα κοινωνικού και Εθνικού περιεχομένου. Το βιβλίο αυτό είναι το πέμπτο που εκδίδει.
Εργα του ιδίου είναι ΄΄Οι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου΄΄, Οι Αιτωλοακαρνάνες Πρωθυπουργοί που εκδόθηκε το 2001, Τα Μοναστήρια της Αιτωλοακαρνανίας που εκδόθηκε το 2003 και το τέταρτο βιβλίο του που είναι Η ιστορία των εκλογών στην Ελλάδα (1821-2005) που εκδόθηκε το 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου