Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στον τάφο του γέροντος Παισίου και στο Άγιο Όρος




Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011, ο Ιερός μας Ναός, διοργανώνει διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στον τάφο του Γέροντος Παισίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής Θεσσαλονίκης και δια θαλάσσης κρουαζίερα στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Πιο συγκεκριμένα
Αναχώρηση το Σάββατο το πρωί από την πλατεία του χωριού μας και μέσω Εγνατίας οδού άφιξη στην Θεσσαλονίκη και προσκυνημα στον πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Εν συνεχεία άφιξη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, υποδοχή-ξενάγηση και εν συνεχεία Επιμνημόσυνη δέηση στον χαριτόβρυτο τάφο του μακαριστού Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου. Μοναστηριακό κέρασμα από τις μοναχές της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία άφιξις στην Ουρανούπολη.
Την Κυριακή το πρωί εκκλησίασμός στην Ουρανούπολη και εν συνεχεία στις 10:30 αναχώρηση δια θαλάσσης με κρουαζιερόπλοιο για θαλάσσια περιήγηση στις Ιερές Μονές και σκήτες που βρίσκονται κατά μήκος της χερσονήσου του Άθωνα.Αφετηρία για την κρουαζέρια στο Άγιο Όρος είναι η Ουρανούπολη. Η περιήγηση στα μοναστήρια γίνεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρεςΤο πλοίο ακολουθεί τη νοτιoδυτική πλευρά της χερσονήσου του Αγίου Ορους φτάνοντας σε 10 λεπτά στα σύνορα που χωρίζουν τον υπόλοιπο κόσμο με την μοναστική πολιτεία. Απο εκεί φτάνει σε 15 λεπτά στην πρώτη ρωσική σκήτη και αφού περάσει μοναδικές παραλίες, φτάνει σε 40 λεπτά περίπου στο πρώτο μοναστήρι, την Ι.Μ. Δοχειαρίου. Στην συνέχεια ακολουθούν άλλες 7 μονές, το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους, η Δάφνη, και τέλος οι σκήτες, μικρά χωριά όπου σε κάθε σπίτι ζουν ομάδες μοναχών
Επιστροφή την ιδία ημέρα στο χωριό μας
Τιμή εισητηρίου 100 € (στην τιμή περιλαμβάνονται τα έξοδα του λεοφωρείου, τα έξοδα του καραβιού, η διανυκτέρευση στο ξενοδοχέιο στην Ουρανούπολη, το πρωινό και ένα γεύμα)

Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού : 2635041376

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου