Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στη Νάουσα-μεγαλειώδης λιτανεία της Ιεράς εικόνας των 1241 Αγίων της Νάουσας ( πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα )


Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνος των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων από τον ιερό ναό αγίου Μηνά προς τον Χώρο του Μαρτυρίου (Κιόσκι). Έλαβαν μέρος οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό, προεξήρχε της λιτανείας και κήρυξε το θείο λόγο στο Χώρο Μαρτυρίου, Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.Κατά την άφιξη στον ιερό «Χώρο Μαρτυρίου» οι αρχιερείς ανέβηκαν σε εξέδρα και τελέστηκε αρτοκλασία ενώ ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους δύο αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό της επετείου του Ολοκαυτώματος και παραχώρησε το βήμα στο σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο, ο οποίος μίλησε με τον χαρακτηριστικό και άμεσο τρόπο που τον διακρίνει συγκρίνοντας τις αρετές και τα ιδανικά των νεομαρτύρων και τα αντίστοιχα σημερινά. 
Την επομένη ημέρα το πρωί οι τρεις αρχιερείς τέλεσεσαν συλλείτουργο στο μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Ακολουθούν φωτογραφίες (click για μεγεθυνση)


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου