Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Νέους Μητροπολίτες εξέλεξε σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Πηγή φωτογραφιών romfea.gr
Σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, συνήλθε σε τακτική συνεδρία το σεπτό σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπο την προεδρεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου. Κατα τη διάρκεια της συνεδρίας, άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως των δύο κενών Μητροπολιτικών Εδρών Νικοπόλεως και Πρεβέζης και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης δι ε­κλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 76 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρ­χι­μαν­δρί­της Χρυσόστομος Τσιρίγκας ψήφους 61.
2) Αρ­χι­μαν­δρί­της Θεοδόσιος Μαρτζούχος ψήφους 39.
3) Αρ­χι­μαν­δρί­της Βαρνάβας Λαμπρόπουλος ψήφους 9.
Ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.


 Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας, με 56 ψήφους, επί συνόλου 76 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεοδόσιος Μαρτζούχος έλαβε 18 και ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου δι ε­κλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 76 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρ­χι­μαν­δρί­της Θεόκλητος Αθανασόπουλος, ψήφους 51.
2) Αρ­χι­μαν­δρί­της Ιγνάτιος Ριγανάς ψήφους 44.
3) Αρ­χι­μαν­δρί­της Χρυσόστομος Μαϊδώνης ψήφους 41.
Ευρέθη 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος με 40 ψήφους, επί συνόλου 76 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Ριγανάς έλαβε 20 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, 14 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των δύο νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών.Επειτα και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.
Οι χειροτονίες των Εφηψισμένων Αρχιερέων θα τελεσθούν ως εξής :
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου