Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Όχι άλλο δράμα για την Πολύτεκνη Οικογένεια, του κ Σιάσου Χρήστου


Σύμφωνα με στοιχεία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, δραματική είναι η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία τριετία. Οι κύριες αιτίες, η οικονομική κρίση και η παντελής απουσία κοινωνικής πολιτικής… Η υπογεννητικότητα έφθασε σε λίαν ανησυχητικά όρια και σύμφωνα με την ΑΣΠΕ οι γεννήσεις παιδιών των υπερπολύτεκνων οικογενειών ανέρχονταν το 2001 σε 996, ενώ το 2011 μόλις σε 451, δηλαδή μείωση κατά 54,7%, και την τελευταία τριετία παρουσιάζεται σημαντική μείωση των πολύτεκνων οικογενειών.
Το 2009 είχαμε 3.551 νέα μέλη, ενώ το 2011 είχαμε 2.494 νέα μέλη, δηλαδή μείωση κατά 30% σε μία τριετία. Θα πρέπει να δεχθούμε ότι οι Πολύτεκνοι είναι οι αρτηρίες του Ελληνικού Έθνους, είναι η σπονδυλική στήλη και το αίμα που τροφοδοτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας μας, είναι ότι πολύτιμο για την ολοταχώς φθίνουσα Κοινωνία μας.
Όταν των γειτόνων μας η Χώρα έχει υπεργεννητικότητα εμείς, δυστυχώς, έχουμε εδώ και πολλά χρόνια υπογεννητικότητα και εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς το 2050 θα έχουμε μια γερασμένη Χώρα και το 2100 η όμορφη Ελλάδα μας ίσως σβήσει από το χάρτη της Παγκόσμιας Κοινότητας… Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στη δεκαετία που πέρασε, μεταξύ των απογραφών 2001 και 2011 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 1.060.752 άτομα. Η Ελλάδα είναι 3η (Τρίτη) σε όλον τον κόσμο Χώρα γερασμένη.
Το κουδούνι του κινδύνου χτύπησε εδώ και χρόνια και η Ελλάδα μας, μας φωνάζει: « Σβήνω… πεθαίνω… Βοήθεια… Βοήθεια…» και σ΄αυτή την εναγώνια βοήθεια και αιμορραγία του Έθνους μας ουδείς ανταποκρίνεται… μόνο οι Πολύτεκνοι οι οποίοι συνεχίζουν, με κάθε κόστος, να τροφοδοτούν την Ελλάδα μας με τα παιδιά τους και της παρατείνουν τη ζωή… Αν λάβουμε υπ΄ όψιν και τα λίγα παιδιά που γεννιούνται, βρίσκονται στο στόχαστρο των εμπόρων του θανάτου και των κάθε είδους διαφθορέων σε λίγο δεν θα υπάρχει το φυτώριο που λέγεται παιδί και όλοι μας θα παίξουμε το ρόλο του νεκροθάφτη σ΄ αυτή τη Χώρα. Η ευθύνη των Κυβερνόντων είναι μεγάλη και καθοριστική και αντί να δώσουν σοβαρά κίνητρα στην οικογένεια, στην μητέρα, της συμπεριφέρονται ανάλγητα και της στερούν αυτά που χρόνια είχε.
Παρ΄ όλες τις διακηρύξεις των Κυβερνόντων για ειρήνη, δικαιοσύνη, ισότητα τα χρόνια που περνούμε θα είναι τα πιο ματωμένα, τα πιο σκληρά, απαίσια και άνισα για του πολύτεκνους για όλους εμάς που τα ζούμε. Αποκαρδιωτικό το φαινόμενο… Συχνά διαβάζουμε, παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά καθώς οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί … Η μαθήτρια στην έκθεσή της γράφει: «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για την μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε…».
Ένας μεγάλος αριθμός απόρων έχει «πλημμυρίσει» τους δρόμους των Πόλεων, αναζητώντας ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία της Εκκλησίας ή, ακόμη χειρότερα, μέσα στα σκουπίδια... θλιβερός ο κατάλογος των αστέγων… ημέρα με την ημέρα η κατάσταση των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση χειροτερεύει… τα γιορτινά τραπέζια για πολλούς τελείωσαν… θλιβερή η πραγματικότητα…
Η Εκκλησία, όπως σε κάθε αγώνα έτσι και τώρα με σύνθημα, «Κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο», βοηθάει το φτωχό Χριστιανό… Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες παρακαλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τα φορολογικά μέτρα που παίρνει για τους Έλληνες πολίτες με παιδιά και να θεσπίσουν ευεργετικές διατάξεις για την επιβίωσή τους, λέγοντας ότι ο αγώνας του 1821 κερδήθηκε γιατί και οι καλύβες ήταν γεμάτες παιδιά. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος λέει: « Η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των Πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» και ότι « τέτοιου είδους αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και άκρως αντιπολυτεκνική πολιτική δεν έχει προηγούμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου