Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου που μας έστειλε η Ιερά μας Μητρόπολη

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 5η Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη νύχτα της 10ης Απριλίου 1826 οι κάτοικοι του Μεσολογγίου πραγματοποίησαν την ηρωική Έξοδο από την πόλη τους, ως μια σωτήρια λύση απαλλαγής τους από την πολιορκία των Τούρκων.Το απόγευμα της 10ης Απριλίου 1821, οι Τούρκοι κρέμασαν στην κεντρική Πύλη του Πατριαρχείου τον Οικουμενικό Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’, τον οποίο η αγία μας Εκκλησία κατέταξε ως μάρτυρα μεταξύ των αγίων και τιμά τη μνήμη του την ίδια ημέρα, ημέρα του μαρτυρίου του.Οι δύο αυτές πράξεις ανήκουν στις ηρωικότερες και ενδοξότερες ημέρες του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821 και καταχωρήθηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ανεξαρτησίας του Γένους, του Ελληνικού Έθνους.
Γι’ αυτούς τους λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, αποφάσισε την τιμή των δύο αυτών επετείων, στην πόλη της Εξόδου, ως εξής:
Το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013 σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα ψαλλεί η ακολουθία του αγίου Γρηγορίου Ε’ και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 19:00’ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση (τρισάγιο) υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αγωνιστών και προμάχων της ηρωικής Εξόδου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου