Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνια πολλά αγιασμένα και ευλογημένα σε όλους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς
Γραμματικού Αγρινίου ΤΚ 30015



Εν Γραμματικού τη 22α Δεκεμβρίου 2013

Αγαπητοί μου αδελφοί,

    Η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που σε λίγες μέρες όλος ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος θα πανηγυρίσει και θα εορτάσει χαρμοσύνως, είναι η ασφαλέστατη εκείνη εγγύηση από μέρος του Τριαδικού μας Θεού, πως δεν βρισκόμαστε χαμένοι μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο κινδύνους και χωρίς νόημα, όπου η ζωή μας βαδίζει τυφλά προς το άγνωστο.
   Ο Θεὸς ἐπὶ τῆς γῆς ὤφθη καὶ τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη, είναι ανάμεσά μας, μοιράζεται την ζωήν μας, τις αγωνίες, τους πόνους, τις ανησυχίες μας, μοιράζεται ακόμα μαζί μας και τον θάνατο. Τώρα που ο Υιός του Θεού έγινε Υιός του ανθρώπου και ήλθε με την Γέννησή Του στη γη, ο άνθρωπος γνωρίζει τον αληθινό Θεό, γνωρίζει την αλήθεια που τον ελευθερώνει και τον ζωοποιεί και λαμβάνει την δύναμη να αγωνισθεί αποτελεσματικά, γιατί ξέρει ότι δεν είναι πλέον μόνος και αδύναμος στη ζωή του με απώτερο στόχο και σκοπό να γίνει κατά χάριν Θεός, να πλησιάσει δηλαδή το καθ ομοίωσιν ....
    Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν αδελφοί μου, την φάτνη της καρδιάς μας με την καλλιέργεια των θείων εντολών Του, για να γεννηθεί και να ενοικήσει μέσα μας ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου.  Τότε θα μπορέσουμε πραγματικά να ζήσουμε μέσα μας, την ειρήνη «την πάντα νουν υπερέχουσαν». Τότε θα λάμψει ο έσω της καρδίας άνθρωπος, από το ανέσπερο φως του Χριστού, που «φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον». 

Σας το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.
Xρονια Πολλά & ευλογημένα σε όλους σας

Με αγάπη Χριστού

π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ
Εφημέριος Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου
Γραμματικους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου