Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτογραφικό λεύκωμα από την εκδρομή της Ενορίας μας

Με τη χάρη του Τριαδικού μας Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά, πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 η δεύτερη για τη φετινή χρονιά θρησκευτική - προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς. 
Πιο συγκεκριμένα 72 άτομα ξεκινήσαμε το Σαββατο το πρωί από την Ενορία μας, με κατευθυνση προς Γιάννενα προκειμένου το μεσημέρι να είμαστε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά. Εκει μας υποδεχθήκαν πατέρες της Μονής όπου αφού προσκυνήσαμε την σεβασμία Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, μας μιλήσανε για το Ιστορικό της Ιεράς Μονής, την εθνική της προσφορά στο διάβα των αιώνων, τις καταστροφές που υπέστη από τους Νορμαδούς και τους Τούρκους αλλά και την σημερινή σημαντική προσφορά που επιτελεί.
Εν συνεχεία επισκεφτηκαμε ιστορικά βυζαντινά εκκλησάκια που είναι μέσα στην πόλη της Καστοριάς όπου και γευματίσαμε. Το απόγευμα αναχωρήσαμε από την πόλη της Καστοριάς προκειμένου να αφιχθούμε στις 16:30 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.
Εκεί μας υποδέχθηκε στην πύλη της Ιεράς Μονής, η μοναχή Στεφανία όπου και μας οδήγησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής προκειμένου να προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας. Επειτα στο Αρχοναρίκι της Ιεράς Μονής μας καλοσώρισε και μας μίλησε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Θεολογία, όπου με συγκινητικά λόγια μας μίλησε για τα θαυματα της Παναγίας, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα που συνδέουν την Ιερά Μονή με την γύρω περιοχή. Πραγματικά τα λόγια της γερόντισσας Θεολογίας υπήρξαν βάλσαμο στις ψυχές όλων μας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.
Επειτα πήραμε το δρομο της επιστροφής για τη Γραμματικού έχοντας όλοι μας χαραγμένη στη μνήμη μας τις 2 Ιερές Μονές που επισκεφτήκαμε, μα πάνω απ όλα τα λόγια της Καθηγούμενης γερόντισσας Θεολογίας που πραγματικά έκανε τα μάτια πολλών προσκυνητών να βουρκώσουν και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με αυτή τη ζωή και την απόκτηση της αιωνίου Βασιλείας.
Παραθέτουμε πολλές φωτογραφίες από την εκδρομή μας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ



























ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου