Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

H Γραμματικού πανηγύρισε τον Αφέντη Άγιό της

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και πλήθος κόσμου, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες η Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου εόρτασε με μεγαλοπρέπεια, τον αφέντη και πολιούχο της Απόστολο Φίλιππο το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2014. 
       Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας όπου μίλησε επίκαιρα ο σεβαστός μας π Παναγιώτης Χειμώνας Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος της Ι.Π Μεσολογγίου. Εν συνεχεία έλαβε μέρος η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.
        Το πρωί της εορτής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου μίλησε επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Λαυρέντιος Καρανάσιος μέλος της Αδελφότης Θεολόγων Σωτήρ και Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Λογω εκτάκτης συνοδικής υποχρέωσης (διοργανώθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Μονή Πεντέλης το Γ’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για το 1821, με θέμα «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος Νεομάρτυρες -Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Επαναστατικά κινήματα», με φορέα διοργάνωσης την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος ) δεν ιερούργησε όπως ήταν προγραμματισμένο και όπως είχαμε ανακοινώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑΣ.
     Το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του μεθεόρτιου Εσπερινού και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση του Αγίου Φιλίππου.
Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από το Ραδιοφωνικό σταθμό της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως απο τους 106.3 fm ενω η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ TV.
Οφείλουμε να ευχαριστησουμε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της Ιερας Πανηγύρεως ιδιαίτερα οφείλουμε να ευχαριστησουμε το Δήμο Αγρινίου, τη Φιλαρμονική Αγρινίου,  το Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ, τους πολιτιστικούς συλλόγους που έλαβαν μέρος στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Γραμματικούς, τον πολιτιστικό σύλλογο Γραμματικούς, τους Ιερείς που έλαβαν μέρος και λάμπρυναν με την παρουσία τους την Ιερά μας Πανήγυρη αλλά και όλους όσους έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Φιλίππου.
Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας ο  Απόστολος Φίλιππος να μεσιτεύει στο θρόνο του Θεού και το χωριό του αλλά και για όλο τον κόσμο και να παρέχει σε όλους τη Χαρη του Τριαδικού μας Θεού

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τα αναγραφόμενα




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου