Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Φωτογραφικό λεύκωμα από την εκδρομή της Ενορίας μας

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά, ο Ιερός μας Ναός διοργάνωσε την πρώτη για φέτος προσκυνηματική εκδρομή.
     Αναλυτικότερα αναχωρήσαμε από το χωριό μας στις 6:00 το πρωί 70 άτομα με τη συνοδεία του Εφημερίου μας π Σπυρίδωνα Ιωάννου, όπου μετά από μια ώρα περίπου αφιχθήκαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτοκίου Αρτης όπου και παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία και οι κατάλληλα προετοιμασμένοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
  Στη συνέχεια αφιχθήκαμε στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγίας Αρτης, όπου προσκυνήσαμε τη σεβασμία και Ιερά Εικόνα της Παναγίας. Εκεί μας υποδέχθηκε η γερόντισσα της Μονής και μιλήσαμε επίκαιρα με τις μοναχές της Ιεράς Μονής και την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ροβελίστης Άρτης. Εν συνεχέια η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής μας μίλησε για το ιστορικό της Ιεράς Μονής και από το Ιερό Σκευοφυλάκιο έβγαλε προς προσκύνηση,  Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Χαραλάμπους.
   Το μεσημέρι αφιχθηκαμε στα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων όπου πεζοί μεταβήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, όπου και ο Εφημέριος Μονοδενδρίου,  π Ηλίας Χρυσοσπάθης μας ομίλησε επίκαιρα για το ιστορικό της Ιεράς Μονής. Εκεί θαυμάσασε την υπέροχη χαράδρα του Βίκου ως επίσης  και τις υπέροχες Αγιογραφίες που ο ίδιος αγιογραφεί. 
    Εν συνεχεία γευματίσαμε στο Μονοδένδρι και το απόγευμα αφιχθηκαμε στα Γιάννενα για τον απογευματινό μας καφέ περνωντας το δρόμο εν συνεχεία της επιστροφής.

click στις φωτογραφίες για μεγεθυνση






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου