Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

    Αγαπητά μου παιδιά,

Τώρα στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, επιτρέψατέ μου να σας απευθύνω τις ολόψυχες πατρικές μου ευχές. Με όλη μου την ειλικρίνεια και τη δύναμι εύχομαι αυτή τη νέα σχολική περίοδο να την περάσετε με υγεία, με χαρά, με αγάπη για τη μελέτη των βιβλίων σας, με άριστη απόδοσι.
 Εύχομαι και προσεύχομαι και οι εκλεκτοί και σεβαστοί σας εκπαιδευτικοί να έχουν υγεία, φωτισμό και δύναμι, για να σας προσφέρουν πολλά, να σας οδηγούν σε επιτυχίες.
Και αυτή η σχολική χρονιά είναι δώρο του Θεού. Ο Θεός μας, ο οποίος πολύ σας αγαπά, σας προσφέρει μια νέα χρονική περίοδο για να ακούσετε πολλά από τους σεβαστούς δασκάλους σας, να γνωρίσετε περισσότερα, να αυξήσετε τις γνώσεις σας, να ετοιμάσετε τους εαυτούς σας για μεγαλύτερες, για ανώτερες σπουδές, να θέσετε τα θεμέλια για μια αληθινή και ολοκληρωμένη πρόοδο.
Ως πνευματικός πατέρας, ο οποίος σας αγαπά και προσεύχεται για σας, σας παρακαλώ εφέτος να αγαπήσετε πολύ τα βιβλία σας, να τα μελετάτε ολοπρόθυμα, να έχετε εμπιστοσύνη και υπακοή στους δασκάλους σας, να τους σέβεσθε και να τους τιμάτε.
Απομακρυνθήτε από τις κακές συναναστροφές, από τις φιλίες που σας φέρουν άσχημες συνήθειες και αλλοιώνουν τον καθαρό, τον αγνό, τον χαριτωμένο χαρακτήρα σας.
Εφέτος, μην αδιαφορήσετε να εγγραφήτε στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας σας και να παρακολουθήτε ανελλιπώς τα θεόπνευστα μαθήματά του. Έτσι θα φέρετε φως αληθινό στη ζωή σας και θα έχετε αλάθητο οδηγό στην πορεία σας, τον Χριστό μας.
Επίσης, μη λησμονείτε και τον τακτικό εκκλησιασμό σας. Κάθε Κυριακή να τρέχετε στον Ιερό Ναό για να προσεύχεσθε, να ζήτε την Θεία Λειτουργία, να δέχεσθε την ευλογία του Θεού. Μόνο έτσι, παιδιά μου, θα έχετε αληθινή πρόοδο.
Σας το εύχομαι ολόψυχα. 

Με πατρική αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου