Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου γιόρτασε τον Αφέντη Άγιό της !!!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και πλήθος κόσμου, η Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου εόρτασε με μεγαλοπρέπεια αλλά και λαμπρότητα, τον αφέντη και πολιούχο της Απόστολο Φίλιππο το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2015. 
       Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας όπου μίλησε επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Αγαθάγγελος Κόκλας, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλιου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και διευθυντής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Εν συνεχεία έλαβε μέρος η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, του κατηχητικού σχολείου του Ιερού μας Ναού και του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας.
        Το πρωί της εορτής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑΣ.
  Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από το Ραδιοφωνικό σταθμό της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως απο τους 106.3 fm 
Οφείλουμε να ευχαριστησουμε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της Ιερας Πανηγύρεως ιδιαίτερα οφείλουμε να ευχαριστησουμε το Δήμο Αγρινίου, τη Φιλαρμονική Αγρινίου,  το Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον πολιτιστικό σύλλογο Γραμματικούς, τις κυρίες της Ενοριακής δράσης, το Δημοτικό σχολείο Γραμματικούς, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Γραμματικούς, τους Ιερείς που έλαβαν μέρος και λάμπρυναν με την παρουσία τους την Ιερά μας Πανήγυρη αλλά και όλους όσους έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Φιλίππου.
Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας ο  Απόστολος Φίλιππος να μεσιτεύει στο θρόνο του Θεού και το χωριό του αλλά και για όλο τον κόσμο και να παρέχει σε όλους τη Χαρη του Τριαδικού μας Θεού

Εκ του Ιερού Ναού

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τα αναγραφόμενα





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου