Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Tα κάστρα της Ορθοδοξίας, Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας


Το νέο βιβλίο του Καθηγητή-Συγγραφέα κ. Χρήστου Γερ. Σιάσου.Σε καιρούς χαλεπούς, ο αγαπητός φίλος  συγγραφέας, πρώην Λυκειάρχης, κ. Χρήστος Γερ. Σιάσος,  τόλμησε να «φυτρώσει» μέσα στις καρδιές μας  τονέο του βιβλίο με τίτλο: «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»(Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας)
Στο θεάρεστο και ψυχωφελές αυτό νέο του βιβλίο, αποτυπώνεται  η ιστορία των  Ιερών και Ευλογημένων χώρων λατρείας που είναι οι Ιερές Μονές, τα Εξωκκλήσια, τα Σπήλαια και τα παρεκκλήσια του Νομού μας.
 Η βαθειά του πίστη και ο σεβασμός προς τα Εκκλησιαστικά δρώμενα τουτόπου μας, τον ώθησαν στη συγγραφή του παρόντος βιβλίο, όπως και τωνπροηγούμενων βιβλίων του, με πρωτότυπη πάντα θεματολογία. Δύσκολο έργο, χρειάστηκε χρόνο και κυρίως κόπο για να συγκεντρωθεί καινα ταξινομηθεί όλο αυτό το υλικό των 280 σελίδων. Θα συμβάλλει όμωςσημαντικά στην «πνευματική  οικοδομή» όλων των αναγνωστών του καικυρίως   θα   μας   οδηγήσει   μέσα   από   τον   θρησκευτικό   τουρισμό   σταμοναστήρια του τόπου μας. Εμείς, να συγχαρούμε το κ. Χρήστο Σιάσο, καινα του ευχηθούμε να συνεχίσει να γράφει και να μας «φωτίζει» με τέτοιεςπρωτοβουλίες.                            Ο   πνευματικός  αυτός   καρπός,  που  έρχεται  μέσα   από   τοσυγκεκριμένο   βιβλίο,   θα   πρέπει   να   προστεθεί   στις   βιβλιοθήκες   τωνανθρώπων του τόπου μας και όχι μόνο,   να αποτελέσει τον «οδοδείκτη»για τις επισκέψείς μας στους Ιερούς αυτούς χώρους, μέσα από την τοπικήΕκκλησία   και   σιγά-σιγά,   να   τους   καταστήσουμε   ζωντανά   κύτταρα   μιαςαρμονικής συμπόρευσης με το παρόν και το μέλλον μας.   Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και ο αναγνώστης «γεμίζει» με πλήθοςγνώσεων που πρέπει να γνωρίζει κάθε χριστιανός, κληρικός και λαϊκός, γιατα μοναστήρια μας. Επίσης, έρχεται να καλύψει με ουσιαστικό τρόπο έναμεγάλο   κενό   στη   θρησκευτική-εκκλησιαστική     βιβλιογραφία   του   τόπουμας. Οπως γράφει ο συγγραφέας,  το καθένα από τα μοναστήρια έχει τη δικήτου θέση μέσα στη φύση και ο κάθε προσκυνητής γίνεται πολύ φιλικός μαζίτου κυρίως τις ώρες της εκκλησιαστικής λειτουργίας. Στο τέλος του βιβλίουπαρατίθενται   τα   απαραίτητα   προς   ενημέρωση   τηλέφωνα   των   ΙερώνΜονών.  Φίλε  Χρήστο, σ΄ ευχαριστούμε που μας χάρισες όλη αυτή την πνευματικήτροφή. Θερμά συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μας, να ευχηθούμε ναείναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου, και καλή συνέχεια στις επόμενες εκδόσειςσου. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντα αξιέπαινες.                               Θ.Μ.
Το βιβλίο διατίθεται από τον κ. Χρ. Σιάσο,κιν. 6972706793 και  e-mail, siasoschristos @ mail.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου