Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Φωτογραφίες από την προσκυνηματική μας εκδρομή στη Βέροια - Εδεσσα

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, κατόπιν αδείας από την Ιερά μας Μητρόπολη, ο Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσε μονοήμερη προσκηνυματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού ως επίσης και στην Έδεσσα.
     Αναλυτικότερα στις 06:00 το πρωί αναχωρήσαμε από τον Ιερό μας Ναό 70 άτομα, και έχοντας σύμμαχό μας τον καιρό, περίπου στις 12:00, αφού προηγήθηκε στάση έξω από τα Γιάννενα και αφού επισκεφθηκαμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, αφιχθήκαμε στην Ιερά Μονή . Εκεί με εγκαρδιότητα μας υποδέχθηκε ο Ιερομόναχος π Δαυίδ, μέλος της Μοναστικής Αδελφότητος της Ιεράς Μονής και μας μίλησε για το ιστορικό της Ιεράς Μονής και για πολλά θαυμαστά γεγονότα τόσο της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας όσο και θαυμάτων που έκανε ο Άγιος Λουκάς ο ιατρόςμας στο διάβα των αιώνων.
Έπειτα ο π Δαυίδ μας έφερε προς ιερά προσκύνηση 3 ιερά αποτμήματα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά
  Κατόπιν αφού λάβαμε τα πνευματικά μας εφόδια περίπου στις 13:30 αφιχθήκαμε στην κοσμοπολίτικη Έδεσσα του Νομού Ημαθίας , όπου γευματίσαμε πλάι στους περιβόητους καταρράκτες. Το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής μέσω Πτολεμαΐδας και  αφιχθήκαμε στο χωριό μας περίπου στις 10:00 το βράδυ  γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες από αυτήν την εκδρομή μας
Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τα αναγραφόμενα 





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου