Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Από την Ιερα μας Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς

      Με τη χάρη του Τριαδικού μας Θεού, η Ενορία μας σήμερα 23 Οκτωβρίου 2016 και με τη συμμετοχή 75 ευλαβών προσκυνητών πραγματοποίησε στα πλαίσια του Κατηχητικού ενηλίκων Ιερό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς Θέρμου Τριχωνίδος.
     Με τις ευλογίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π Ιωσήφ Ζωγράφου και της περί αυτού αδελφότητος, τελέσαμε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Εν συνεχεία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας ανέφερε  το ιστορικό του Μοναστηριού, τις λεηλασίες που υπέστη στο διαβα του χρόνου, την προσφορά του ανά τους αιώνες  και μας μίλησε επίκαιρα. 
     Εν συνεχεία μεταβήκαμε στο ''Θρόνο της Παναγίας'' όπου με δέος και κατάνυξη προσκυνήσαμε τη θαυματουργό Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτοκου ΄΄ η Ελπίς των απηλπισμένων ΄΄. Αφού λάβαμε το καθιερωμένο πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα και προπάντων αφού λάβαμε τη χάρη της Παναγίας μας, αναχωρήσαμε για το παραλίμνιο κτήμα  Amaro μια ανάσα από τη λίμνη Τριχωνίδα όπου λάβαμε τον απογευματινό μας καφέ.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για επόμενη εξόρμηση στο εγγύς μέλλον. Ακολουθούν φωτογραφίες από τα αναγραφόμενα.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου