Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίες από την ομιλία του καθηγητή Γρηγορίου Κωσταρά στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο


 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 8ης Ιανουαρίου 2017 η πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ομιλητής ήταν ο ελλογιμώτατος κ. Γρηγόριος Κωσταράς, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα: «Οι γονείς υπό πίεσιν».
Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, κατά την οποία ο ομιλητής έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχήθηκε σε όλους να είναι ευλογημένη και καρποφόρα η νέα χρονιά και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον ομιλητή με τον οποίο συνδέεται με φιλικούς δεσμούς από την εποχή που τον είχε καθηγητή στο Γυμνάσιο, τονίζοντας ότι: «στην έκτη τάξη του εξαταξίου Παπαστρατείου Γυμνασίου τον καμαρώναμε, νεαρό καθηγητή τότε, να μας διδάσκει απαγγέλοντας από στήθους ολόκληρα κείμενα, κι εμείς απορούσαμε πώς τα θυμάται».
Αναφερόμενος στους οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια Κωσταρά είπε ότι: «Ο σεβαστός καθηγητής μας είχε έναν άγιο πατέρα, τον π. Φίλιππο, έναν καλό κληρικό και εθνομάρτυρα γιατί για την πατρίδα υπέφερε πολλά. Είναι τιμή μας που έχουμε ένα τέτοιο ανάστημα, που κατάγεται από τον τόπο μας. Ο καθηγητής Κωσταράς έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική γραμματεία. Είναι ένας άνθρωπος με ολοκληρωμένη και σωστή παιδεία που μορφώνει και δεν παραμορφώνει και για αυτό ευχόμαστε να του χαρίζει ο Θεός έτη πολλά και υγεία γιατί τον έχουμε ανάγκη και τον χρειαζόμαστε».
Η επόμενη συνάντηση στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Μεθόδιο Κρητικό, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και θέμα: «Η ασκητική του Γάμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου