Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ Γρηγόρης Κωσταράς σε ομιλία της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30’ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, θα μιλήσει ο ελλογιμώτατος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Κωσταράς. Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Οι γονείς υπό πίεσιν».

Ο καθηγητής Γρηγόριος Φ. Κωσταράς, γεννήθηκε στο Πυργί Αγρινίου το 1937, όπου διδάχθηκε τα εγκύκλια γράμματα. Είναι το όγδοο από τα εννέα παιδιά του ιερέα Φιλίππου και της πρεσβυτέρας Σταυρούλας Κωσταρά. Έλαβε το πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία – Φιλοσοφία υπό την επιστημονική καθοδήγηση διαπρεπών καθηγητών. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Παενπιστημίου του Αμβούργου. Με εισήγηση του Καθηγητού Καρλ Φρ. Φον Βάιτοζαικερ, παγκοσμίου φήμης φιλοσόφου και πυρηνικού φυσικού, παίρνει Υποτροφία του Γερμανικού Κράτους και μεταβαίνει στην Κοπεγχάγη (Δανίας) για να συνεχίσει και εκεί την ειδίκευσή του στη Φιλοσοφία-Ψυχολογία. Το 1976 απεφοίτησε από τη Σχολή Ψυχολογικής Αμύνης του Οισ-Κίρχεν της Γερμανίας. Κατά το θερινό εξάμηνο του ιδίου έτους έλαβε Υποτροφία της DAAD και έτσι μετέσχε του επιστημονικού-ερευνητικού προγράμματος στην Αιδελβέργη και το Βερολίνο. Εξελέγη επιμελητής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εντεταλμένος υφηγητής, επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής και τέλος καθηγητής. Είναι εκλεγμένο μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών Εταιρειών με ευρεία συμμετοχή σε διεθνείς εκπροσωπήσεις και επιστημονικά συνέδρια, όπως της I.PH.G., της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, της Ανθρωπιστικής, της Φιλεκπαιδευτικής των Αρσακείων, της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (όπου είναι Ειδικός Γραμματέας). Παράλληλα ανέπτυξε έντονη και γόνιμη κοινωνική και εθνική δράση με ομιλίες και διαλέξεις σε όλη τη χώρα είτε ως Πρόεδρος ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και Πρόεδρος του Φιλολογικού Ομίλου «Κ.Χατζόπουλος», είτε ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ (Ανωτ. Πανελλ. Ομοσπονδίας Εφ. Αξ/κών). Εκτός από τη Φιλοσοφική Σχολή δίδαξε μαθήματα της ειδικότητάς του στη Φυσικομαθηματική, Θεολογική, Ιατρική, Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στη Σχολή Ευελπίδων, Εθνικής Αμύνης και σε όλες τις Σχολές του Υπουργείου Δημ. Τάξεως, ενώ τιμητικά προσκεκλημένος έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής ή έχει μετάσχει σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά κέντρα. Το επιστημονικό, ερευνητικό και συγγραφικό του έργο είναι ογκώδες, πρωτότυπο και διεθνώς αναγνωρισμένο και τον ανέδειξε στην πρώτη σειρά των πνευματικών προσωπικοτήτων. Αξιόλογη είναι και η λογοτεχνική και ειδικότερα η ποιητική του προσφορά. Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου