Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

O Συνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων ''Οσιος Ευγένιος ο Αιτωλός ΄΄ εκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Αιτωλικό

Στην φιλόξενη αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Αιτωλικού,ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», το Σάββατο  14 Ιανουαρίου 2017, έκοψε  την πρώτη του βασιλόπιτα. Πολλοί φίλοι του Συνδέσμου από το Αιτωλικό και από άλλες περιοχές του Νομού ήρθαν να παρακολουθήσουν το τελετουργικό και να ακούσουν τις σκέψεις και τους στόχους του Συνδέσμου. 
Το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Ανδρέας Μπότας και η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών  της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Αρχιδιάκονος Άνθιμος» υπό την Διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου Α/λτου κ. Ιωάννη Δακαλάκηαπέδωσε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.

 Για τους στόχους και τους σκοπούς του Συνδέσμου μίλησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Σιάσοςο οποίος στο σύντομο απολογισμό του είπε: Πριν από λίγο χρόνο μια μικρή ομάδα εθελοντών συμπολιτών μας,  από όλα τα μέρη του Νομού, ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας προκειμένου να αναπτύξουμε δεσμούς αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των συμπολιτών μας. Η πρώτη μας τιμητική εκδήλωση έγινε προς τιμή του σεβαστού Ιερομονάχου π. Ιεροθέου Σπανομήτσου της Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσης. Ο Σύνδεσμος απένειμε στον π. Ιερόθεο Τιμητική Διάκριση. 
Ακολούθησε στο Θέρμο  αφιέρωμα στο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας αείμνηστο Καλλίνικο Πούλο για τα τριάντα χρόνια από την κοίμησή του. Τελέστηκε πολιαρχιερατικήΘεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο.
Στην Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών Μεσολογγίου και στα ονομαστήρια της Ηγουμένης Βερονίκης Μοναχής ο Σύνδεσμος της απένειμε Τιμητική Διάκριση για την πολύχρονη προσφορά της. Το διήμερο 4 και 5 Αυγούστου μνήμη του Οσίου Ευγενίου Αιτωλού και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και την επόμενη Πανηγυρική Θεία λειτουργία. 
Από το καλοκαίρι ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια, η Ιόνια Οδός, που ολοκληρώνεται το 2017,  να λάβει παράλληλη ονομασία σε «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ». Με σχετικές επιστολές προς τις Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές ο Σύνδεσμος συνεχίζει ακόμα και σήμερα τις προσπάθειες του έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. 
Συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αντιπροσωπία του Συνδέσμου επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όπου και οι δύο Ηγέτες συνεχάρησαν τον Σύνδεσμο γι’ αυτή την πρωτοβουλία και είναι πρόθυμοι για να μας βοηθήσουν. Για τον ίδιο λόγο λάβαμε επιστολή και από τον Γέροντα του Αγίου Όρους Μάξιμο Ιβηρήτη. 
Τέλος αναφέρθηκε, για το παρεκκλήσιο του Οσίου Ευγενίου στο Αιτωλικό όπου η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, για τη συμμετοχή του Συνδέσμου στις Γιορτές Εξόδου Μεσολογγίου 2017 και για το Παναιτωλοακαρνανικό Θρησκευτικό Αντάμωμα που θα μπορούμε να το προγραμματίσουμε να γίνει το καλοκαίρι. 

Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τον Αντιδήμαρχο κ. Ψιλογιάννη Σπύρο, τα εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών, Κοιμήσεως Θεοτόκου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Νεκταρίου, τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών  της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Αρχιδιάκονος Άνθιμος», το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Ένωσης Αιτωλικού για την ευγενή παραχώρηση της αίθουσας, την Τηλεόραση του Αχελώου,ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV, που σε κάθε μας εκδήλωση είναι χορηγός επικοινωνίας, τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης της Σχολής ΟΑΕΔ Μεσολογγίου κ. Κώστα Καπλανίδηπου μαζί με μαθητές – μαθήτριες του τμήματος Μαγειρικής μας πρόσφεραν την Βασιλόπιτα και τα γλυκά. Μετά τις ευχαριστίες ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους,  Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη,  προκοπή, προσωπική και οικογενειακή. Το φλουρί που ανταποκρινόταν στο βιβλίο του κ. Χρήστου Σιάσου «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας» κέρδισε ο κ. Θωμόπουλος Κων/νος μέλος της Χορωδίας των  Ιεροψαλτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου