Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Παράκληση στην '' Κυρά '' του Βάλτου

Με τη χάρη του Θεού και σεπτή αδεία της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως χθες Τετάρτη 9 Αυγούστου πραγματοποιήσαμε με τη συμμετοχή 75 ευλαβών ενοριτών μας, την πρώτη για τη φετινή χρονιά προσκηνυματική εκδρομή στα Μοναστήρια του τόπου μας όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα στις 15:00 το μεσημέρι επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και μετά τον απογευματινό μας καφέ στην παραθαλάσσια Αμφιλοχία αφιχθήκαμε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου. Εκεί μας περίμενε η πολυσέβαστη γερόντισσα Φιλοθέη μετά της συνοδείας της και αφού μας ξενάγησε στους χώρους της Ιεράς Μονής εισήλθαμε στο Καθολικό και τελέσαμε την Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Εν συνεχεία και μετά την Αβραμιαία φιλοξενία της προσκυνήσαμε στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής την θαυματουργό Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, τα ιερά λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Αγίου Τρύφωνος, Αγίου Ανδρέου του ερημίτου, Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων, Αγίου Νικήτα, Αγίου Παντελεήμωνος, Αγίας Βαρβάρας και Αγίας Αναστασίας, όπως και την Ιερά Κάρα του κτίτωρος της Ιεράς Μονής Αγίου Ανθίμου του Αρεθιώτου.
Έχοντας ωφεληθεί τα μέγιστα εν συνεχεία `πήραμε το δρόμο της επιστροφής στην Ενορία μας , έχοντας λάβει την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου 

Ακολουθούν φωτογραφίες
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου